Europos kalbų diena

Europoje gyvena ir sutaria daug tautų ir viena iš svarbiausių tautas vienijančių jungčių – kalbos. Kas moka kalbą, tas žino daug kelių, tas yra išmintingas ir laimingas.

Rugsėjo 26-ąją Šimonių mokykloje įvyko Europos kalbų dienos popietė. Šventinę nuotaiką kūrė mokyklos foje sumargavę rudeniniai klevo lapai, su įvairiomis kalbomis užrašytais žodžiais: ačiū, dėkui, labas ir kiti. Visi 5-10 klasių mokiniai iš anksto aktyviai ruošėsi renginiui. Kiekviena klasė rinko medžiagą apie pasirinktas 3 šalis, ir parengė pristatymus (plakatus), kurie papuošė salės sienas. Europos kalbų dienos šventę pradėjo anglų kalbos mokytoja. Ji papasakojo apie Europos kalbų dienos tikslus, atsiradimo istoriją, svarbą ir priemones. Mokiniai deklamavo eilėraščius lietuvių, rusų, anglų kalbomis, klasių komandos pristatė pasirinktas iš anksto šalis, skaitė tų šalių kalbomis mandagumo frazes. Dešimtokų L. Kairytės ir V. Bražo gitarų duetas, pritariant klasės draugams, atliko gražią dainą anglų kalba. Po to vyko dešimtokų paruoštas ir jų organizuotas ,,Protų mūšis“ apie Europos šalis bei jų kalbas. Daugiausiai balų surinko devintokai – dovanų jie gavo po parkelį.

Taigi smagus renginys pralėkė, bet jo tikslai buvo pasiekti: sužadino norą domėtis kitomis šalimis, mokytis kitų kalbų, suteikė naujų žinių ir malonių akimirkų.

Straipsnį parengė M. Kalvelienė ir D. Vogulienė