Ilgai laukta šventė

Rugsėjo 1-osios rytas Šimonių mokykloje išaušo ypatingas – vieniems labai lauktas, išsvajotas, kupinas vilties ir gerumo, kitiems nedrąsus, pirmas, o gal ir paskutinis... Visiems Rugsėjo 1-oji – neeilinė diena, ir nesvarbu, kas tu esi, bet visi būsim, esame ar buvome mokiniai...

Miestelio bažnytėlėje vyko Šventos mišios, po kurių buvo pašventintas naujutėlaitis mokyklinis autobusiukas, kurį Kupiškio savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus specialistui V. Knizikevičiui ir mokyklos direktorei L. Skėrienei išvakarėse Vilniuje perdavė šalies Prezidentė D. Grybauskaitė bei Švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė. Visi sugužėjome į mokyklą (kai kas į mokyklą važiavo naujuoju autobusiuku!). Mūsų mokykla visus pasitiko išgražėjusi, atjaunėjusi, išsipuošusi žydinčiais žiedais. Visa aplinka atnaujinta – mokyklą juosia naujomis plytelėmis iškloti platūs takai, suformuoti nauji, lauko akmenimis dekoruoti gėlynai. Visuose languose švietė gėlės, o mūsų veiduose – šypsenos. Nedrąsu buvo žengti išdažytais koridoriais, užeiti į dažais kvepiančias išpuoštas klases. Ir visur mūsų laukė besišypsančios mokytojų akys, apsikabinti besitiesiančios draugų rankos.

Rugsėjo 1-osios šventėje dalyvavo rajono meras Dainius Bardauskas, buvęs mūsų mokyklos mokinys. Meras pasveikino visus su švente, linkėdamas siekti mokslo, nes išsilavinęs žmogus lengviau randa vietą gyvenime, didelį dėmesį skyrė pirmokams ir dešimtokams, prisiminė savo mokyklinius metus. Skambėjo rudenio nuotaikomis alsuojančios smagios dainos, kurias atliko vyresniosios muzikos mokytojos G. Šukienės vadovaujami mokyklos darbuotojų bei pradinių klasių mokinių ansambliai, skambėjo posmai, sveikinimai, linkėjimai. Didžiausias dėmesys buvo skiriamas mažiausiems mokyklos mokinukams. Jiems dešimtokai įteikė atminimo dovanėles, direktorė perdavė Prezidentės dovanotus atšvaitus, įteikė pirmoko pasus. Direktorės sveikinimus papildė perduoti Prezidentės D. Grybauskaitės ir Ministro Pirmininko A. Butkevičiaus sveikinimai.

Dešimtokai, pirmokai, visi tėveliai, mokytojai ir mokiniai nusifotografavo su rajono meru D. Bardausku. Mokyklos bendruomenei apžiūrint naująjį autobusiuką, skambėjo posmai... Ir nieko nebuvo tikresnio už mokinių choru garsiai tariamą AČIŪ, o ant visų iš dangaus tuo metu pažiro įvairiaspalvių balionų saliutas...

Ilgai laukta šventė pralėkė kaip skaidrus saulės šypsnys, kaip muzikinis akordas, bet jos prasmė, tikrumas kaip gražiausias gėlės žiedas dar ilgai skleisis mūsų prisiminimuose... Kopkime į pažinimo kalną, įveikdami sunkumus, svajokime ir siekime užsibrėžto tikslo. Visiems didžiausios sėkmės!