Lauko treniruokliai Šimonių bendruomenei

 smm   2019 metų vasario mėnesį Švietimo, mokslo ir sporto ministerija paskelbė sporto rėmimo fondo organizuotą projektų atrankos konkursą, skirtą fizinio aktyvumo plėtojimui, sporto inventoriaus ir įrangos įsigijimui, sporto renginių organizavimui ir kvalifikacijos kėlimui.

     Kupiškio r. Šimonių pagrindinė mokykla, siekdama sudaryti geresnes sąlygas vaikų, jaunimo ir suaugusių aktyvumo plėtojimui ir bendrystės skatinimui, pateikė projektą „Lauko treniruokliai Šimonių miestelio bendruomenei“.  Projektas iš 100 galimų balų surinko 84 balus, todėl atrankos konkursas buvo laimėtas jau pirmame etape. Projekto vertė 15 tūkstančių 100 eurų. Sporto rėmimo fondas skyrė 14 tūkstančių 300 eurų, 7,09%  skyrė Kupiškio rajono savivaldybė. Gruodžio mėnesį įsigytas gimnastikos įrenginių kompleksas, o kovo mėnesį baigti montuoti lauko treniruokliai vaikams ir suaugusiems. Projekto trukmė nuo 2019 metų rugpjūčio 1 dienos iki 2020 metų gegužės 31 dienos, bet prasidėjus karantinui projekto trukmė pratęsta, vykdomos fizinio aktyvumo veiklos.  

     Karantinas pakoregavo ir lauko treniruoklių atidarymo šventės datą. Atidarymo šventė įvyko tik gegužės 26 dieną, kurioje dalyvavo iki 30 šimoniečių ir svečių. Dalyvavo rajono meras Dainius Bardauskas, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius, Kūno kultūros ir sporto centro laikinai direktoriaus pareigas einanti direktoriaus pavaduotoja Ingrida Tuskienė,  Šimonių seniūnas Gintautas Černius, Šimonių seniūnijos sporto organizatorė Loreta Kručienė, Šimonių mokyklos direktorė Laima Skėrienė, mokytojai, mokiniai, Šimonių bendruomenės nariai. Direktorė Laima Skėrienė išsamiai papasakojo apie projekto sumanymą ir įgyvendinimą  (svarstymus dėl pasirinktos įrangos, išlaidas,  įrenginių naudą), dėkojo visiems prisidėjusiems prie projekto Iškilmingai perkirpta juostelė ir paskelbtas sporto treniruoklių aikštelės atidarymas. Rajono meras pasidžiaugė prasminga iniciatyva, palinkėjo visiems šimoniečiams sportuoti ir aktyviai treniruotis naudojantis nauja įranga. Kalbėjusieji džiaugėsi nauja šimoniečių sportavimo galimybe, ragino tausoti ir saugoti įrenginius. Fizinio ugdymo mokytojas Eitaras Kriauza kartu su mokiniu Modestu Grižu pristatė įrenginius, pademonstravo,  kaip jais naudotis. Vėliau įrangą išbandė susirinkusieji ir visiems buvo smagu.

     Šimoniečiams patogu treniruotis lauko sporto aikštelėje – atsirado visus suburianti vieta, pritraukianti ir mažus, ir pagyvenusius žmones. Šiuo metu Kupiškio r. Šimonių pagrindinės mokyklos stadione įrengti 9 lauko treniruokliai, vaikiškų treniruoklių ir gimnastikos įrenginių kompleksai, lygiagretės. Jie skirti išjudinti bei sutvirtinti įvairias kūno raumenų grupes, yra tvirti, paprasti ir patogūs naudoti, saugūs ir patvarūs.

     Mokykla, skatindama fizinį aktyvumą ir sveikatos stiprinimo poreikį, birželio 11 dieną organizavo „Ištvermės turnyrą“. Fizinio ugdymo mokytojas E. Kriauza parengė rungtis ir užduotis, kurių metu reikėjo ne tik ištvermės ir jėgos, bet ir kantrybės, atkaklumo. Žiūrovai stengėsi palaikyti sportininkus plojimais ir draugiškais šūksniais. Patys stipriausi ir ištvermingiausi dalyviai apdovanoti taurėmis ir medaliais.

     Treniruokliai naudojami per fizinio ugdymo pamokas, būrelių užsiėmimus, Šimonių miestelio bendruomenės renginius, grupines ir individualias treniruotes. Šis sporto kompleksas suteiks galimybę Šimonių miestelio bendruomenei sveikai praleisti laisvalaikį, didins jaunimo bei vyresnio amžiaus žmonių užimtumą, skatins stiprinti sveikatą, burtis ir ieškoti bendrų interesų.

Projekto koordinatorė mokytoja Sandra Ratkutė