REKOMENDACIJOS TĖVAMS

VAIKŲ UGDYMAS(IS) NUOTOLINIU BŪDU.

REKOMENDACIJOS TĖVAMS

✓ Paaiškinkite, kodėl dabar vaikai mokosi namuose, kodėl pasikeitė įprastas gyvenimo ritmas ir kokie pokyčiai laukia.

✓ Nuotolinis mokymas(is) nėra mokytojas, kuris nuolatos prisijungęs prie sistemos. Nuotolinis mokymas(is) susideda ir iš savarankiškų užduočių bei savarankiško darbo.

✓ Kartu su vaiku sudarykite ir laikykitės nuoseklios dienotvarkės. Apibrėžkite laiką skirtą mokymui(si) ir poilsiui (pertraukoms), po užduočių atlikimo numatykite smagesnę veiklą.

✓ Pasiruoškite vaikui tinkamą darbo vietą (patogus stalas, kėdė, kompiuteris/planšetė, interneto ryšys), sumažinkite dėmesį atitraukiančius dirgiklius. Darbo vietos patogumas yra itin svarbus fizinės sveikatos ir darbo našumo veiksnys.

✓ Jei tik yra galimybė duokite vaikui naudotis kompiuteriu (ar kitu išmaniuoju įrenginiu) su kuo didesniu ekranu. Dirbdamas telefonu mokinys dažniausiai būna sukniubęs ar gulintis, žiūri į mažą ekraną.

✓Įsitraukite į ugdymo(si) procesą atsižvelgdami į vaiko amžių ir poreikius. Visų amžiaus grupių vaikams svarbus tėvų domėjimasis jų ugdymo(si) procesu.

✓ Bendradarbiaukite su pedagogais. Pasiteiraukite, ar reikalinga kokia nors tėvelių pagalba. Vaiko mokytojų kontaktus rasite el. dienyne TAMO. Palaikykite ryšį su klasės auklėtoja.

✓ Priminkite vaikams, kad bendravimas virtualioje erdvėje turėtų būti mandagus, neįžeidžiantis (toks, kaip ir realioje aplinkoje).

Dokumentas