Rašytojos Renatos Šerelytės viešnagė Šimonių mokykloje

     Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu balandžio 26 d. rašytoja Renata Šerelytė viešnagę mūsų rajone pradėjo lankymusi Šimonių pagrindinėje mokykloje. Renata 1980-1988 m. mokėsi ir baigė Šimonių vidurinę mokyklą. Čia praleistas laikas formavo rašytojos asmenybę, čia gimė pirmieji jos kūriniai. Į susitikimą su įžymia moderniosios literatūros kūrėja rinkosi mokiniai, mokytojai, miestelio gyventojai. Visiems buvo smalsu išvysti kraštietę rašytoją Renatą Šerelytę, išgirsti jos gyvą žodį,  susipažinti su jos naujausiais darbais bei sumanymais.

     Pirmiausia visų dėmesį patraukė rašytojos darbų parodėlė: jos mokyklinių laikų piešiniai, romanai „Rebekos salos“, „Žvaigždžių medžiaga“ bei dar kvepiantis leidyklos dažais, 2018 m. išleistas romanas „Raganos širdis“. Buvo galima susipažinti ir su stendu, kuriame eksponuojama medžiaga apie rašytoją Renatą Šerelytę, patekusią į įžymiausių rajono šimtmečio žmonių dešimtuką.

Direktorė Laima Skėrienė pristatė rašytoją. 8 klasės mokinė Miglė Tvaskutė demonstravo skaidres ir pasakojo apie rašytoją, jos darbus, pasiekimus bei padeklamavo Renatos, dar šeštokės, sukurtą satyrinį eilėraštį „Uršulės katinas“. Vėliau penktokė Saulė ir šeštokės Rasa ir Miglė padeklamavo Renatos eilėraštukus, sukurtus mūsų mokykloje, 1-4 klasių ansamblis „Dainorėliai“ atliko daineles „Svarbiausi žodžiai“ ir „Balta katė Zyzu“, bibliotekininkės Evelinos Leščinskienės dukra kanklėmis pagrojo keturis kūrinėlius.

Buvusi Renatos auklėtoja Reneta Misiūnienė  pasakojo, kad Renata gerai mokėsi, sekėsi dainavimas, piešimas. Dalyvavo olimpiadose, užėmė pirmąją vietą respublikiniame jaunųjų filologų konkurse, dalyvavo rusų kalbos respublikinėje olimpiadoje, „Dainų dainelės“ konkurse.  Buvo aktyvi saviveiklininkė.

Rašytoja išsamiai papasakojo apie save, apžvelgė savo gyvenimo etapus, nūdienos aktualijas, vertybes, kūrybinius sumanymus. Teigė, kad Šimonys rašytojai pirmiausia reiškia dėkingumą. Čia – kūrybinio kelio pradžia, čia - žmonės, kuriems rašytoja jaučia dėkingumą. Vėliau rašytoja atsakė į klausimus, dalino autografus.

Mokytoja Milda Kalvelienė