Šimonys – Lietuvai

     Lietuvos 100-etį mokykla pasitiko pasipuošusi šventine atributika. Koridoriuose puikavosi 100 mokinių rašinių apie Tėvynę, Lietuvos žemėlapis su 100 istorinių žinučių apie Šimonių kraštą, pradinukų piešiniais.

     Vasario 15-oji netradicinio ugdymo diena „Šimonys- Lietuvai“,   prasidėjo sporto salėje, kur kiekviena klasė bandė atlikti po „100“ simbolinių rungčių: šuoliukai per šokdynę, atsispaudimai, pritūpimai.

     Atlikę visas užduotis, suskaičiavę iki šimto, mokyklos bendruomenė nešina mokyklos ir Lietuvos valstybine vėliava, lydima policijos ekipažo ėjo iki miestelio aikštės. Mokyklos direktorė ir Šimonių seniūnijos seniūnas pasveikino visus susirinkusius su švente ir paskelbė šimtmečio bėgimą. Bėgime dalyvavo ne tik mokyklos mokiniai, bet ir Kupiškio r. jaunieji šauliai, kariai – savanoriai, seniūnijos, bibliotekos, kultūros darbuotojai bei miestelio gyventojai. Bėgimo dalyvius seniūnas apdovanojo simboliniais šimtmečio medaliais. Visus renginio dalyvius kariai – savanoriai vaišino kareiviška koše bei arbata. Šią akciją iniciavo Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas. Pasisotinę skania koše šventės dalyviai tarė Lietuvai ačiū uždegdami žvakutes prie paminklo Lietuvos laisvės kariams.

     Toliau renginys tesėsi mokykloje. Mokiniai pasveikino Lietuvą eilėmis ir dainomis. Pradinukai savo klasėse vykdė įvairias užduotis bei viktorinas apie Lietuvą. Vyresnių klasių mokiniai išbandė savo jėgas proto mūšyje. Visi buvo apdovanoti padėkomis.

Istorijos mokytoja Sandra Ratkutė