Vasaros stovykla

   Rugpjūčio 17-21 dienomis mokykloje vyko stovykla „Aukštaitijos dvarai ir jų kultūrinis paveldas“. Tai buvo keliaujanti dienos stovykla, kurios metu mokiniai susipažino su Kupiškio bei aplinkinių, rajonų teritorijose esančiais dvarais, jų istorija, ekspozicijomis. Dalyvavo interaktyviuose edukaciniuose užsiėmimuose, per praktines veiklas išsamiau susipažino su kultūriniu paveldu.

   Rugpjūčio 17 d. aplankytas Kupiškio etnografijos muziejus, kur per edukacinius užsiėmimus pagilintos žinios apie senuosius kupiškėnų darbo įrankius. Buvo žaidžiami senieji žaidimai.

   Rugpjūčio 18 d. išvyka į kaimyninį Biržų rajoną, aplankant Biržų pilį, Astravo dvarą, keliaujant ilguoju Širvėnos ežero tiltu. Daug įspūdžių paliko Kirkilų apžvalgo bokštas, Karvės ola, gravitacinis namas bei kanapių labirintas. O Sodeliškių dvaro sodyboje esantis senovinės technikos muziejus nepaliko abejingo nei vieno.

   Rugpjūčio 19 d. kelionė į Ukmergė kraštą, aplankant Prezidento A. Smetonos dvarą Užgiriuose. Įtaigus gidės pasakojimas suteikė daug žinių apie A. Smetoną ir jo gyvenimo laikotarpį šiame dvare.

   Mokykloje-muziejuje įrengtoje tarpukario mokyklos klasėje vaikams teko pasėdėti „smetoniškame“ suole, pabūti to meto atkurtoje klasėje, apžiūrėti plačią muziejaus ekspoziciją. Pabuvota ir vietoje, kur stovėjo A. Smetonos tėvų namas.

   Rugpjūčio 20 d. aplankytas Ilzenbergo dvaras. Interaktyvios edukacijos metu, žemėlapio pagalba, mokiniai ieškojo užkoduotos informacijos, kuri turėjo padėti išspręsti kryžiažodį. Užduotis įveikta, nugalėtojai apdovanoti. Su šimoniečiais dvaras atsisveikino patrankos šūviu .

   Juodupė. Baravykų ir šakočių namai. Čia mokinių laukė įkaitusi krosnis ir kepimui paruošta šakočio masė. Kol vieni kepė šakotį, kiti vaišinosi kava, arbata ir vietoje keptais saldumynais. Iškeptas šakotis pravėso ir padalintas iškeliavo į Šimonis.

Mokytojos Sandra Ratkutė ir Genovaitė Šukienė