Baigiamoji konferencija

Viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą... Baigėsi 3 mėnesius trukęs projektas „Jie garsino Šimonis. Kunigas ir poetas Antanas Strazdas“. Lapkričio 29 d. projekte dalyvaujančios mokyklos rinkosi į baigiamąją konferenciją. 

Konferenciją pradėjo Šimonių mokyklos 5-8 klasių mokiniai, pasakodami istorijas apie tai, kaip A. Strazdas kūrė kaimų pavadinimus. Projekto vykdytojos mokytojos S. Ratkutė ir G. Šukienė pristatė vykusias veiklas. Pranešimą apie kunigą ir poetą A. Strazdą skaitė mūsų mokyklos aštuntokė J. Žalkauskaitė. Savo pranešimus apie kunigą ir poetą, gyvenusį Subačiuje, Karsakiškyje,Papilyje, Skapiškyje ir Kamajuose  skaitė tų mokyklų mokiniai.
 
Konferencijos metu salė buvo puošta mokyklų  darytomis medinėmis lentomis, kuriose atsispindėjo Strazdo gyvenimo etapai tose apylinkėse. Pirmajame mokyklos aukšte eksponuojami mokinių dailės plenero piešiniai, o salėje stovėjo stendas su mokinių dailyraščio, koliažų darbais. 
 
Už dalyvavimą projekte visos mokyklos gavo padėkos raštus, saldžius prizus ir 2019 metų kalendorius, kuriuose įdėti mokinių piešiniai bei nuotraukos, susiję su A. Strazdu, gyvenusiu įvairiose vietovėse.