EUROPOS KALBŲ DIENA

Rugsėjo 26 –ąją minima Europos kalbų diena. Šią šventę paminėjo ir Šimonių pagrindinės mokyklos mokiniai. Renginio tikslas buvo atkreipti mokinių dėmesį į kalbų mokymosi ir žinojimo svarbą, puoselėti pagarbą gimtajai kalbai bei visoms Europos kalboms.

5 – 10 klasių mokiniai aktyviai ruošėsi šiai šventei: pamokų metų darė plakatus, kartojosi abėcėles, rinko faktus apie Europos šalis, mokėsi eilėraščius. Renginio metu 5 klasės mokiniai išvardino anglų kalbos abėcėlę, paaiškino įvairių posakių reikšmes. 9 klasės mokiniai priminė keletą svarbių faktų apie Angliją. 10 klasės mokinė Silvija padeklamavo eilėraštį rusų kalba ir jį išvertė į lietuvių kalbą. Taip pat išgirdome ir įvairių rusiškų posakių. 6 klasės mokiniai pristatė lietuvių kalbos išskirtinumą ir svarbą tarp pasaulio kalbų, deklamavo eilėraščius apie gimtąją kalbą.

Europos kalbų dienos mokykloje paminėjimą užbaigė 5 – 10 klasių viktorina, kurią parengė mokyklos bibliotekininkė ir kultūros centro darbuotoja. Viktorinos metu visos komandos aktyviai varžėsi ir turėjo galimybę prisiminti tai, ko išmoko pamokų metu. Prizinių vietų laimėtojai buvo apdovanoti saldžiais prizais. Pristatę kalbas ir pasitikrinę žinias iškeliavome namo.

Anglų kalbos mokytoja
Deimantė Vogulienė